— Hvad er Seitan —

Seitan er lavet af gluten fra hvede og har en meget fast konsistens. Seitan kan både steges, koges og bages, uden det mister sin faste form. Det er der ikke mange af de andre kød erstatninger på markedet der også kan, derfor gør det seitan velegnet til langtidskogte retter, hvor man fortsat ønsker struktur. 

Alternativt kan man selv lave sin egen seitan, hvis man har mod på det. 

Jeg har listet et par seitan produkter man kan købe, men der findes mange varianter der alle smager forskelligt og med forskellig struktur. Så lad dig ikke afskrække, hvis du ikke lige synes om den første variant du smager. 

  • Den grønne pakke fra Øke Livet, finder du i Aldi. Der står; Øko vaganske steaks på den.  
  • Den orange pakke fra Naturli', kan købes i større supermarkeder, som bilka, og føtex. Du kan også være heldig at de har den i en større SuperBrugsen. Den kan også købes på nettet i et af de mange online supermarkeder.

* Der tages forbehold for udsolgte og udgået varer. 


- Nye Opskrifter & Blogindlæg -


Blommesnaps

2020-04-09

Sødlig og blød hjemmelavet blommesnaps, der smager af sommer og sol. Nydes dejlig kold sammen med et godt stykke smørrebrød, eller kan bruges til flambering af pandekager og andre desserter.

Opskrift på jordskokkesalat med lækre jordskokker, gulerødder, skalotteløg, æble og citron. Alle disse ingredienser harmonerer super godt sammen, og skaber en dejlig fyldig salat, der kan nydes som tilbehør til mange retter.

Langtidsbagt knoldselleri der i 2,5 time har haft selskab af 3 kilo salt omkring sig, serveret med en dertilhørende koncentreret bisque af friske grøntsager, toppet med frisk persille.

Saftige lækre citron muffins med chokoladestykker. Opskriften er dejlig nem, så selv de mindste kan få lov til at hjælpe i køkkenet og så tager de kun 35 minutter at lave i alt.

Saftigt groft landbrød med solsikke- og græskar-kerner, der smager fantastisk med et godt lag plantesmør eller med en lækker syltetøj.