Vegansk Whiskysauce

2019-02-13

Så blev det tid til en rigtig klassiker inden for sovse, nemlig Whiskysauce. En rigtig Whiskysauce, med en stor mængde lækker Whisky i. 


Glem alt om pulversovser i aften, nej for i aften skal det fine tøj på og den pæne dug skal på bordet. intet mindre kan gøre det, når vi snakker om rigtig Whiskysauce.

Denne sauce fås i mange varianter, både med og uden Whisky, men skal der være fest så lad der. Fritér nogen lækre håndskåret fritter i ønske brønden, og steg nogen veggiebøffer på grillen eller panden.    


Ingredienser:

Ca. 4-6 portioner.


  • 2 Dl. God Whisky (Jeg brugte Grant's Whisky)
  • 1 Sojafløde fra Naturli' 
  • 4 Dl. Plantemælk (Sojamælk eller rismælk)
  • 1 Stk. Lille løg.
  • 1 Fed hvidløg
  • 1 Tsk. Salt. 
  • 1/2 Tsk. Sort peber.
  • 1 Dåse tomatpuré (ca. 100 gram)
  • 1 Tsk. Sukker.
  • 1 Spsk. Balsamico eddike.
  • Repsolie eller solsikkeolie til stegning


Fremgangsmåde:

  1. Hak løget og hvidløgs-fedet meget fint og svits det i en gryde, med lidt olie i.
  2. Når løget har taget farve og er blevet brunt, tilsættes tomatpurén og steger i 1 minut. Pas på det ikke brænder på. 
  3. Tilsæt Whisky'en og lad det koge godt i ca. 5 minutter, så alkoholden fordamper. 
  4. Tilsæt plantemælken, balsamico eddiken, sukker, salt og peber. 
  5. Lad det hele koge yderligere 4-5 minutter. 
  6. Sluk for blusset og tilsæt 1 Spsk. Whisky og sojafløden. Grunden til at der lige tilsættes lidt Whisky til sidst, er så vi får den skarpe alkohol smag til at ligge svagt over sovsen. 

Sovesen serveres med det samme.