Spinat Tomat Lasagne

2019-02-10

Lækker nem familieklassiker genfødt i en vegansk og sundere udgave, uden at gå på kompromis med smagen. 


Hvis jeg siger lasagne, hvad siger du så? Spinat, linser, gulerødder og kartofler er måske ikke det første der popper op i hovedet på dig. Ikke desto mindre er det lige netop det der er i denne lækrere spinat tomat lasagne.
Gulerødderne og kartoflerne giver en god fylde i tomatsovsen, som holder sulten væk de næste mange timer efterfølgende. Spinaten og kokosmælken giver en lækker cremet sovs der passer perfekt til den gode tomatsovs.
Alt dette + lasagneplader kan kun blive et hit hjemme hos familien, uanset om man er til grøntsager eller ej. 


Ingredienser:

Ca. 6 portioner.


  • 1 pakke lasagneplader (Tjek om der er æg i)

Tomatsovsen:

  • 2 Stk. Kartofler
  • 4 Stk. Gulerødder.
  • 2 Stk. Løg.
  • 1 Dåse hakkede tomater.
  • 1 Dåse tomatpuré (100 gram.)
  • 2 Tsk. Salt.
  • 1/4 Tsk. Sort peber.
  • 1 Tsk. Oregano.
  • 2 Tsk. Sukker.
  • 2 Spsk. Lagereddike.
  • 100 Gram. Røde linser.
  • 6 Dl. Vand. 

Spinatsovsen

  • 150 Gram. Frossen hakket spinat.
  • 1 Tsk. Sukker.
  • 2 Spsk. Citronsaft. 
  • 1/2 Tsk. Salt.
  • 1/2 Tsk. Sort peber.
  • 2 Dl. Vand.
  • 2 Spsk. Hvedemel 

Fremgangsmåde:

Tomatsovsen:

  1. Hak løget fint og svits det af i en god stor gryde, med lidt olie, til det er gyldent.
  2. Riv de 4 gulerødder og de 2 kartofler.
  3. Kom tomatpurén i gryden og rør godt rund i det, i ca 30 sekunder.
  4. Tilsæt dåsen med de hakkede tomater og vandet.
  5. Tilsæt de revne gulerødder, kartoflerne og de røde linser.
  6. Tilsæt salt, peber, oregano, lagereddike og sukker og lad det koge i ca. 10 minutter.

Spinatsovsen:

  1. Kom kokosmælken og de frosne hakkede spinatblade i en gryde/kasserolle.
  2. Varm sovsen op, så spinaten tør op og tilsæt salt, peber, muskatnød, sukker og citronsaft.
  3. Bland 2 dl. Vand med 2 spsk. Hvedemel i et glas eller en meljævner (vigtigt at få rørt/rystet alle klumper ud)
  4. Tilsæt melblandingen i gryden og rør godt rundt imens det bobler i 2-3 minutter.

Sovsen er nu færdig og lasagnen er klar til at blive lagt sammen. Start med et lag lasagneplader i bunden af fadet og kom et lag tomatsovs ovenpå(ca. 1 cm) , derefter et lag plader mere på, så det dækker. Kom halvdelen af spinatsovsen i midten af lasagnen og den anden halvdel på toppen.

Lasagnen bages i en forvarmet ovn, på alm. Varme, på 175 grader i ca. 35 minutter.