Italiensk Byggerod

2018-09-12

Italiensk Byggerod opstod en dag da vi byggede vores køkken om og vi kun havde et lille optimistisk komfur samt et lille bord til at lave mad på. Retten er lavet af alle de råvare vi havde i køleskabet den dag og opstod derfor meget impulsivt, vi blev dog så glade for retten at den er blevet en del af vores faste madrepertoire.

Navnet siger sig selv, den blev lavet første gang i byggerod og den minder nok mest om en Italiensk form for pastaret, selvom Italienerne nok ikke vil kendes ved retten. 


Ingredienser:

Ca. 4 portioner.

- 4 Tomater.

- 2 Løg.

- 500 gram Pastaskruer (gerne grovpasta)

- 4 spsk. Rapsolie eller solsikkeolie.

- 200 gram Frosne ærter.

- Ca. 300 gram Veganske kyllingstykker (Kan købes i Lidl)

- 3 tsk. Paprika.

- 2 tsk. Salt.

- 2 spsk. Tørret oregano.

- 2 tsk. Sukker.

- 3 spsk. Hvidvins-eddike eller anden eddike.



Fremgangsmåde:

  1. Sæt vand over til pastaen og kog den efter anvisningen på pakken.
  2. Imens pastaen hygger sig, hakker du løgene og svitser dem på en pande, med olien.
  3. Når løgene er brune tilsættes de veganske kyllingstykker. 
  4. Tilsæt krydderierne, sukker og hvidvins-eddiken.
  5. Når de veganske kyllingstykker og har taget lidt farve, tilsættes tomaterne der er skåret i tern.
  6. Efter ca. 5 minutter tilsættes de frosne ærter og det hele varmes godt igennem.
  7. Vandet hældes fra pastaen og pastaen blandes med det andet nede på panden. Det hele røres godt rundt og smages til med salt og peber. Retten er nu klar til servering.