Brændte Mandler

2019-11-13

Juleklassikeren over dem alle, de brændte mandler.

En uimodståelig frist, der får os til at kaste bunkevis af småmønter i disse velduftende boder, der står på næsten alle gadehjørner, op til jul. Men faktisk er det ikke kun billigt at lave dem selv, det er også rigtig nemt. 

Det tager blot 10 minutter at lave brændte mandler og så kan de holde sig utroligt længe i et lufttæt glas. Men selvom vi prøver at undgå det, så ved vi jo godt at de brændte mandler bliver spist i løbet af kort tid. ;-)

— Opskriften På Brændte Mandler —



Ingredienser:

  • 200 g. Mandler
  • 200 g. Sukker
  • 1 dl. Vand


Fremgangsmåde:

  1. Hæld mandler, sukker og vand på en pande. 
  2. Skru helt op for blusset, så blandingen koger. Husk at røre i panden, heletiden.
  3. Når alt vandet er fordampet, bliver sukkeret helt hvidt, og du skal nu skrue lidt ned for varmen på blusset. (Ca. halv varme) Husk stadigvæk at røre rundt i det. 
  4. Nu begynder sukkeret at karamellisere, det er her ekstra vigtigt at du røre godt rundt, så det ikke brænder på. 
  5. Når sukkeret er karamelliseret næsten over det hele, så slukker du for blusset. Der må gerne være lidt hvidt sukker, der stadigvæk sidder på mandlerne.
  6. Læg nu de brændte mandler på et stykke bagepapir, og fordel dem jævnt med mellemrum. Når de er helt kolde, kan de lægges på lufttætte glas. 

Velbekomme :-D