Blommesnaps

2020-04-09

Sødlig og blød hjemmelavet blommesnaps, der smager af sommer og sol. Nydes dejlig kold sammen med et godt stykke smørrebrød, eller kan bruges til flambering af pandekager og andre desserter. 

Denne opskrift på blommesnaps er nem at lave, og skal kun trække i 3-4 dage, før den kan serveres. 

Tip: Brug gerne en almindelig billig vodka til ca. 70 kroner, du kommer ikke til at kunne smage vodkaen alligevel, når blommesnapsen er færdig. Snapsen tager heller ikke skade af at stå endnu længere tid end de 3 - 4 dage, dette vil blot udvikle smagen yderligere. 

- Ingredienser -

Ca. 1 liter snaps - 3 - 4 dage

1 Flaske vodka (70 cl.)
8 Store blommer
1 Økologisk citron
350 Gram sukker

- Fremgangsmåde -

  1. Find en beholder med låg, der kan indeholde ca. 1,5 liter væske. Hæld derefter en hel flaske vodka i.
  2. Udsten 8 modne blommer og skær dem i små stykker på ca. 2 x 2 cm. Kom det ned i beholderen.
  3. Skær 1 økologisk citron i tynde skiver (behold skrællen på) og kom det ligeledes ned i beholderen.
  4. Hæld 350 gram sukker ned i beholderen, og bland det hele godt sammen. 
  5. Sæt låget på så den er helt tæt, og stil den i køleskabet i 3 - 4 dage. Ryst gerne beholderen en gang imellem, så sukkeret bliver opløst.
  6. Når den har stået i 3 - 4 dage, sies frugterne fra og blommesnapsen filtreres igennem et klæde (eksempelvis et viskestykke), så snapsen bliver helt ren for urenheder. 

Serveres afkølet.