Blog: At rejse er at leve - Veganske tips til din rejse

2020-02-23

Så smukt som det kan siges, står hvor kære Hans Christian Andersen eller bedre kendt som H. C. Andersens ord stadig ved magt. - At rejse er at leve. 

Som Veganer gør man sig tanker... Gad vide om der er veganske valgmuligheder i det land jeg nu skal besøge... Ved de overhovedet hvad Vegan betyder?.. Alle disse tanker har jeg selv stået med og efter nu adskillige rejser i vor store verden, så vil jeg prøve at guide dig lidt igennem de muligheder der er for veganere og andet godtfolk derude. 

Det første og vigtigste er selvfølgelig betydningen af ordet, vegansk. Mange tjenere smiler høfligt og prøver at forstå din lidt sjove accent, men forstår desværre nok ikke helt hvor du vil hen med dine formuleringer. Vegansk er som du ved; vegan på engelsk, men selvom vi mener at verden er på rette vej, så er det desværre ikke alle steder der er ligeså indforstået omkring denne livstil. Selvfølgelig så er Sverige og Tyskland mønster elever og et rent mekka for veganere at rejse til. For selvom Danmark er ved at få styr på de grundlægende ting indenfor veganisme, så er der alligevel et stykke vej endnu, set i forhold til nabo landene. 

En rigtig god idé er at tjekke hvordan man udtaler Vegansk, på det lands sprog du nu skal til. Eksempelvis er det på spansk; Vegano og på Italiensk; Vegana. Det gør det noget lettere at bestille mad, hvis tjeneren ved hvad det betyder. Prøv selv at se på Google translate, hvordan man udtaler det.

Der er selvfølgelig også foreskel på om du skal rejse til en storby, eller om du skal på bondegårdsferie langt ude på landet. Lige gyldigt hvad, så er det en rigtig god idé at skrive til hotellet/det sted du skal overnatte, for at høre om der nogen veganske muligheder. Dermed får du dine forventninger afstemt, så du ved hvor meget du skal forberede dig hjemmefra og du giver dit overnatningssted mulighed for at forberede et måltid til dig, hvis de nu ikke allerede har noget at tilbyde dig.

Skulle det nu være helt umuligt at finde veganske valg i det land du gerne vil rejse til, så kan det være en god idé at leje en lejlighed med køkken, istedet for et hotelværelse. Dermed får du selv mulighed for at kunne lave din morgenmad og aftensmad og eventuelt lave en frokost du kan tage med dig.


Jeg håber at denne lille guide kunne give lidt inspiration til en kommende rejse. - Skriv gerne om dine oplevelser og gode råd, nede i kommentarfeltet. :) - Flere Blogindlæg -