— Bag om VeganerKok.dk —


De nemme løsninger

I mine opskrifter er jeg ikke bange for at bruge forskellige køderstatninger, smagsforstærkere og andre hjælpemidler i køkkenet. Dette er ikke et forsøg på at springe over hvor gærdet er lavest, det er blot en grundlæggende holdning til at mad skal være nemt at lave og vigtigst af alt, så skal det smage godt.

Jeg har intet imod en god linsegryde eller kikærter i karry, det spiser og laver jeg også ligeså tit og bruger gerne 2-3 timer på en god gryderet der ikke har erstatningsprodukter eller anden færdiglavede ting i sig.
Jeg bruger tit det gamle landkøkken som udgangspunkt i mine opskrifter, og syns det er fascinerende at man kan lave en klassisk kødret, helt uden kød. At efterligne en allerede eksisterende ret og prøve at lave den plantebasseret, kan måske virke mærkeligt i nogens øjne, for hvorfor efterligne en ret man dybest set aldrig ville spise? Til dem der stiller det spørgsmål, har jeg kun et svar; fordi vi kan. Vores forestilling af hvad der skal kød i og hvad der ikke skal, er blevet rykket, vi begrænses ikke længere af hvordan det en gang har været, men ser muligheder i hvordan det kunne være.

Ligesom vores mormor gerne smed en Maggi terning i sovsen, når den skulle være ekstra god og hentede kødet hos slagteren, istedet for at opfostre det selv. Så tillader jeg mig derfor også at få lidt hjælp udefra iform af erstatningsprodukter og smagsforstærkere, sålænge man ikke går på kompromis med at det er plantebasseret og smager godt.Hvorfor hedder det VeganerKok.dk?

At være kok er efter min mening ikke nødvendigvis et udtryk for at man har en stor kokkeuddannelse bag sig, men mere et udtryk for at man har lyst til at lave mad og lysten til at udfordre sig selv og andre med nye smage og madoplevelser.

Jeg er hverken uddannet kok eller har haft et langt liv som veganer, men jeg har lysten til at lære og lysten til at opleve en verden fyldt med smag og nye råvarer. Jeg er heller ikke bange for at eksperimentere med fødevarer og rykke nye grænser for hvad vi forventer plantebaseret kost kan og skal smage af.

Det er derfor jeg med stolthed kan kalde hjemmesiden for; VeganerKok.dk